Impregneren

vochtstop.be

Impregneren

Waarom Impregneren?

Vele gebouwen zijn gemaakt van poreus materiaal, die snel en gemakkelijk vocht opnemen. Bijgevolg onstaat er doorslaand vocht door de gevel. Enkele van de gevolgen daarvan zijn:

  • Schimmelvorming aan de binnenzijde
  • Zoutkristallen
  • Sterk verminderde isolatiewaarde van de gevel
  • Vorstschade

Om dit te vermijden kan de gevel geïmpregneerd worden. Het impregneren van de gevel zorgt ervoor dat er een barriere ontstaat tussen het vocht en de gevel zelf, waardoor u geen last meer zult hebben van bovenstaande problemen.

Ook zal dit, vanwege de toegevoegde isolatie-waarde van uw gevel, positieve gevolgen hebben voor het milieu en voor uw energierekening.

Voorbereiding Impregneren

Vooraleer geïmpregneerd kan worden, moet worden nagegaan worden of de gevel wel nog in goede staat is. Een optimale impregnatie gebeurt op een gevel in goede staat.

Indien de gevel niet in goede staat is, moet die eerst grondig gereinigd en eventueel gerenoveerd, alvorens tot impregneren kan worden overgegaan.

Impregneren bij nieuwbouw

Bij nieuwbouw is impregneren in de meeste gevallen zeker aanbevolen.

Door het impregneren van de gevel tegen doorslaand vocht, verhoogt de isolatiewaarde van het huis. Dit heeft als gevolg dat impregnatie zorgt dat het gebouw milieuvriendelijker is, en dat de energiekosten laag blijven. Wegens voorgenoemde redenen verhoogt het impregneren van de gevel dan ook de waarde van uw huis.

Meer informatie over impregneren? Neem vrijblijvend contact met ons op!